Informatiebijeenkomsten Kennismaken met Afstandsonderwijs in het PO en VO

Vanaf de start van dit schooljaar werken het Da Vinci College en C.S.G. De Goudse Waarden met afstandsonderwijs van Like2Teach. De docent van Like2Teach geeft les via videoconferencing en is dus niet fysiek in de klas aanwezig. Op voorhand heeft de leraar kennis gemaakt met het team en de leerlingen. Na deze kennismaking verlopen de lessen via het beeldscherm. De lessen zijn interactief. Dat wil zeggen dat de leerlingen de docent zien en horen, en vice versa.
.

Vanzelfsprekend zijn we kinderziektes tegengekomen, maar de eerste resultaten zijn bemoedigend en de scholen zijn enthousiast. Graag willen wij onze ervaring delen. Daarom worden er informatiebijeenkomsten georganiseerd. Er zijn er inmiddels twee geweest. De eerste volgende is 11 december. Je krijgt antwoorden op vragen als:

 

  • Hoe werkt afstandsonderwijs in het VO en PO in de praktijk?
  • Wat zijn de technische randvoorwaarden?
  • Waar zijn wij tegenaan gelopen?
  • Waarom zouden we dit wel of juist niet moeten doen?
  • Welke kosten brengt dit met zich mee?

.
De eerst volgende bijeenkomst vindt plaats op woensdag 11 december van 13:15 tot 16:00 uur bij het Comeniuscollege in Nieuwerkerk. Er zijn geen kosten verbonden aan de bijeenkomsten, maar er is beperkt plaats, dus van tevoren aanmelden is wel verplicht..

 

Waar
Comeniuscollege: Fresiaveld 20, 2914 PN Nieuwerkerk aan den IJssel

 

Wanneer en Hoe laat
woensdag 11 december
13:15 inloop
13:30 start
15:30 afronding en drankje
16:00 uur klaar.

Aanmelden

Onze eerste twee docenten: Hub Kusters & Merel Hoogendoorn.