Maak kennis met de beschikbare leraren

Het onderwijs krijgt veel voor zijn kiezen deze maanden. Eerst dicht. Nu weer open. Eerst halve klassen. Dan weer hele. En oja, ook nog even rekening houden met de 1,5 meter regels. Het valt niet mee. Leraren kijken uit naar de zomervakantie.
.

Maar voor schooldirecteuren en teamleiders gaat het dan nog even door: de formatie van komend schooljaar moet op orde. De coronacrisis heeft helaas geen einde gemaakt aan het lerarentekort.

 

Maak gebruik van de lessen van corona
Als we een ding geleerd hebben de laatste maanden dan is het wel dat afstandsonderwijs kansen biedt. Natuurlijk is een leraar voor de klas de beste oplossing. Maar als het niet kan, door corona, of door het lerarentekort, dan is het een serieuze optie. Door corona is je infrastructuur op orde en bovendien zijn de kinderen eraan gewend. Waarom maak je niet je formatie rond met één of twee leraren op afstand? Bevoegde leraren, met ervaring. Wij hebben ze klaarstaan.

.
De eerst volgende bijeenkomst vindt plaats op woensdag 11 december van 13:15 tot 16:00 uur bij het Comeniuscollege in Nieuwerkerk. Er zijn geen kosten verbonden aan de bijeenkomsten, maar er is beperkt plaats, dus van tevoren aanmelden is wel verplicht..

 

Maak kennis met de beschikbare leraren
Daar waar afstandsonderwijs een half jaar geleden nog exotisch was, ligt het nu voor de hand om een leraar op afstand in te zetten in de strijd tegen het lerarentekort. En dat kan ook, want Like2Teach heeft veel leraren, bevoegde leraren, die staan te popelen om – op afstand – aan de slag te gaan. Voor scholen die interesse hebben om kennis te maken met de aanpak van Like2Teach, en ook heel concreet leraren voor de tekortvakken in het VO en onderwijzers in het PO willen leren kennen, organiseert Like2Teach een serie online meetings. Aanmelden hiervoor gaat via dit formulier. Vanzelfsprekend is het gratis en vrijblijvend. Het schema van de online bijeenkomsten:

Aanmelden

Onze eerste twee docenten: Hub Kusters & Merel Hoogendoorn.